Blogger
Kukulyák Péter – Kútfúrás
Az élethez víz, a vízhez kút, a kúthoz mi kellünk!

Szolgáltatás

Cégünk az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:

– Kútfúrás 125-250mm átmérővel
– Öntöző kutak létesítése
– Nyeletőkutak fúrása
– Szivattyú telepítése
– Szivattyú mentés
– Kizárólag csőkút, fúrt kút tisztítása
– Kútkamerázás
– Szaktanácsadás

Fúrásokat végzünk:

– Budapesten és Pest megyében
– Csepel, Szigetszentmiklós, Szigethalom, Halásztelek, Tököl, Taksony, Dunaharaszti, Alsónémedi, Ócsa, Monor, Gyömrő, Pécel, Isaszeg, Gödöllő, Veresegyház, Dunakeszi, Őrbottyán, Gyál, Vecsés, Ecser, Csömör

Belső kerületek:
– Soroksár
– Erzsébet
– Kispest
– Zugló
– Pestszentimre
– Pestszentlőrinc
– Kőbánya
– Újpest
– Fót
– Angyalföld

A munkálatokat kis helyigényű de hatékony berendezésekkel végezzük a kert és a környezet károsítása nélkül.

További információt személyesen vagy telefonon kérhet. Elérhetőségeinket az Elérhetőség menüpontban megtalálhatja.

 

Szeretné élvezni az öntöző kutak előnyeit?

Ha még nem döntötte el, hogy érdemes-e egy kerti kútba fektetni, íme, néhány támpont, ami segíthet:

 • A kerti kút egyszeri befektetés, amely pár éven belül megtérül, de Ön ennél sokkal tovább használhatja öntözésre.
 • Ha saját kutat létesít, elkerülheti a nyári hőségriadók miatti öntözési tilalmat, így megóvva kertjét az esetleges kiszáradástól.
 • Az általunk telepített fúrt kerti kút költséghatékony megoldást kínál az öntözővíz megszerzésére az ásott kutakkal szemben.

Cégünk csak szakszerűen kivitelezett kerti kútfúrást végez, így hosszú távon garantált a spórolás. Ha nem a megfelelő kútfúró céget választja, az iszappal telített szivattyú tönkremehet az öntözőrendszerrel együtt, a víz szennyezetté válik. Mi problémamentesen kínálunk Önnek időtálló megoldást az öntözéshez.

A kerti kút készítésénél egészen a vízadó réteg alsó szintjéig fúrunk, így biztosítva a lehető legnagyobb vízhozamot. Az ezután következő néhány méterre az iszapzsák kerül, amely megakadályozza a hasznos víz üledékesedését.

Kérje személyre szabott ajánlatunkat és legyen Ön is kerti kút tulajdonos!

 

Kútkamerázás

Ha Ön már rendelkezik fúrt kúttal és azt tapasztalja, hogy kevesebb vizet ad, mint eddig, akkor fel kell deríteni az okot. Ha nem tudja megnézni, hogy mi okozza a gondot, akkor forduljon hozzánk. Kútkamerázással kideríthető a probléma forrása. Könnyedén meg tudjuk nézni, hogy hol van meghibásodás. De nemcsak a hibát tárhatjuk fel, de azt is megtudhatjuk, hogy milyen állapotban van a kútja. Segítségével értesülhetünk a kút várható élettartamáról, és hogy megéri-e bármilyen módon is nekiállni a javításnak. Így megspórolhatja pénzét, hiszen elkerülheti a felesleges javítást.

Amennyiben tisztítani kell kútját, akkor is kamerával vizsgáljuk át. Így láthatjuk milyen szennyeződéssel állunk szemben.

Ehhez a módszerhez megfelelő felszereléssel kell rendelkezni. Olyan kamera szükséges, amelybe nem juthat be a víz és a nagy nyomáskülönbség sem tehet kárt benne. Ezek által jó képminőségben tudjuk megnézni fúrt kútjának állapotát.

Keressen minket, ha problémát észlel fúrt kútjában, vagy ha szeretne egy állapotfelmérést!

 

Kútfúrás, kizárólag engedéllyel

Az emelkedő vízárak egyre több embert ösztökélnek arra, hogy a kútfúrás mellet tegyék le voksukat. Ezekkel a berendezésekkel ugyanis jelentős összegeket spórolhatunk meg.

Fontos azonban szem előtt tartani, hogy a kútfúrás engedélyköteles tevékenység. Az alábbiakban összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb tudnivalókat.

A felszín alatt rejlő vízkészlet „kitermelését” a törvény szigorúan szabályozza, így ennek betartása a munkálatok során elengedhetetlen. További előírás vonatkozik arra is, hogy kizárólag szakképzett emberek kezdhetnek ilyen tevékenységbe, hiszen képesítés híján adott esetben komoly környezetkárosítás lehet a hozzá nem értés eredménye. Az évi 500 köbméternél kevesebb vizet kitermelő kutak esetében a kútfúrás megkezdéséhez elegendő egy szakértő által készített terv, és jegyzői engedély. E fölött viszont a vízügyi szervekhez kell fordulni.

Kútfúrásba kezdene? Keresse fel Kukulyák Péter kútfúrással foglalkozó vállalkozását és kérje tanácsunkat, árajánlatunkat!

 

A fúrt kutak hatékony karbantartása

Már rendelkezik fúrt kúttal, de nem tudja, hogyan kell gondozni azt? Úgy érzi, itt az ideje az ellenőrzésnek és karbantartásnak?

Kukulyák Péter kútfúrással foglalkozó vállalkozása mindenben segít Önnek!

Az első és legfontosabb, hogy a kutat védeni kell mindenféle idegen tárgytól. Egy nem odavaló eszköz, ha a fúrt kútba kerül, komoly károkat okozhat a szívócsőbe és hatására akár még a búvárszivattyú is beszorulhat.

A fúrt kutak karbantartása egyfelől a vízhozam növelését, másfelől a szerkezet javítását jelenti. Előbbi esetben a vízadó réteget tisztítják, vagy a szűrőről távolítják el a nemkívánatos anyagokat. Eljárásai szerint lehet: kanalazás, kompersszorozás, szűrőmosatás és vegyszeres karbantartás. Utóbbi esetben, a szerkezet javítása során, konkrét sérülést, vagy a csővezeték/szűrő rendellenes működését javítjuk ki.

Ügyeljen fúrt kútjának karbantartására, és keresse fel Kukulyák Péter kútfúrással foglalkozó vállalkozását! Felmerülő kérdéseit bátran tegye fel kollégáinknak!

 

 

 

 

Bízza profikra a kútfúrást!

Kerti kutat szeretne? Úgy érzi ezzel hatékonyabbá és gazdaságosabbá teheti kertje gondozását, otthona vízellátását?

Akkor ne habozzon, válassza Kukulyák Pétert, a kutak szakértőjét!

Sajnos gyakran megesik, hogy a kútfúrást nem veszik elég komolyan az emberek. Sokan úgy gondolják, hogy ezt saját maguk is el tudják végezni, azonban nem árt az óvatosság, mivel a szakszerűtlen munka komoly fejfájást okozhat a későbbiekben. Olyan problémák jelentkezhetnek a frissen fúrt kút körül, melyek ideális esetben nem, vagy csak évtizedek után bukkannak elő.

Összegyűjtöttük Önnek, hogy miért érdemes szakemberre bízni a kútfúrást!

 • A vízszűrő helytelen kiválasztása és beszerelése eredményeképpen hordalékos, iszapos víz keletkezhet.
 • A szivattyú hamar tönkremehet, így kárba vész a ráfordított idő, pénz és energia.
 • Megsüllyedhet a terület, ahol a kút található.
 • A víz elveszítheti tisztaságát, szennyezett és használhatatlan lesz.

Kútfúráson gondolkodik? Keressen fel minket még ma, felmerülő kérdéseit pedig tegye fel bátran kollégáinknak, akik készséggel állnak rendelkezésére!

 

 

 

 

 

 

Használja a felszín alatti vizeket!

Szeretné gazdaságosabbá tenni kertje öntözését? Úgy érzi, nagy összeget spórolhatna, ha a kútfúrást választja?

Akkor a lehető legjobb helyen jár, hiszen Kukulyák Péter segít Önnek! Kútfúrással foglalkozó vállalkozásunk hosszú évek óta szolgálja ki ügyfélkörét, akiknek elégedettségéről tapasztalt kollégáink és korszerű technikáink gondoskodnak.

Miért érdemes a felszín alatti vizeket használni?

A felszín alatti vizek különféle víztartó rétegekben helyezkednek el, melyek eltérő mélységben simulnak a talajba. A kútfúrás technikáját attól függően érdemes kiválasztani, hogy éppen melyik réteget vesszük célba. Így tehát a kút típusát a kinyerni kívánt víz elhelyezkedése, minősége, és annak mennyisége befolyásolja.

A felszín alatti vizek egy típusa a talajvíz, mely a felső rétegben helyezkedik el. E típus minősége nagymértékben függ a talaj minőségétől, így a legtöbb esetben ivóvíznek nem alkalmas. Ezzel szemben a mélyebben elhelyezkedő rétegvíz már ivóvíz tisztaságú, ám ez esetben a kútfúrás jóval körülményesebb feladat.

Kútfúráson gondolkodik? Keresse fel vállalkozásunkat és érdeklődjön szolgáltatásaink felől!

 

 

 

A kútfertőtlenítés művelete

Fúrt kútja van, amibe idegen tárgy, esetleg szennyeződés, méreg került bele? Ne aggódjon, mi gyorsan és hatékonyan orvosoljuk a problémát! Kukulyák Péter vállalkozása kutakra szakosodott, így a szolgáltatásai között a kúttisztítás is megtalálható.

Hogyan is néz ki egy kútfertőtlenítés?

Magát a  folyamatot általában hipoval vagy klórmésszel végzik. A fertőtlenítő mennyiségének pontos kiszámolásához tudni kell a kútban található víz mennyiségét. Ennek kiszámítása ásott és fúrt kutaknál eltérő módon történik.

A klórmészt a kútba öntik és 24 órát állni hagyják, majd, ha már jelentkezik a klór szaga, akkor valószínűsíthetően elérte a kívánt hatást és megölte a kórokozókat. Ezután a vizet ki kell szivattyúzni és pár órán keresztül várni kell, amíg a klór el nem tűnik belőle. Fúrt kutak esetében is a szivattyúzás az utolsó lépés, egészen addig, amíg a víz már nem tűnik zavarosnak és minimálisra vált benne a klór jelenléte.

Ha kútról van szó, forduljon hozzánk bizalommal és minőségi munkánkban nem fog csalódni!

 

Öntöző kutak előnyei

Napjainkban a folyamatosan növekvő közüzemi számlák komoly terhet és nyomást gyakorolnak a magánfogyasztókra és a nagy felhasználókra egyaránt, ezért az alternatív energiaforrásokra és technológiai megoldásokra egyre nagyobb a kereslet az élet számos területén. Továbbá manapság központi téma a környezetünk megóvása és a terhelés csökkentése, hiszen a környezettudatos életmóddal és életszemlélettel élhetőbbé tesszük környezetünket.

A mindennapokban óriási víz felhasználás jellemzi a felhasználókat, melynek számottevő részét az öntözés képezi, legyen szó magánkertek vízellátásáról vagy gazdaságok tevékenységi köréről, hiszen a növényeknek minden körülmények között biztosítani kell a megfelelő vízmennyiséget. Az egyik legnépszerűbb és gazdaságosabb megoldás az öntözéssel kapcsolatos költségek csökkentésére öntöző kutak létesítése, melyhez a megfelelő engedélyekre és szakemberek precíz munkájára van szükség.

Öntöző kutak fúrásáért és kiépítéséért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és kollégáink mindenben készséggel állnak rendelkezésére, hogy Ön óvhassa környezetét, valamint hatékonyan csökkenthesse megterhelő kiadásait!

 

 

 

 

Kútfúrás száraz technológiával

Egy kút kiásásának több különböző módja létezik. Még ma is alkalmazzák a klasszikus kézi kútásást, de aki gyorsan, mégis hatékonyan szeretné végeztetni a kútfúrást, érdemes inkább a modernebb megoldások mellet döntenie.

Cégünk évek óta foglalkozik kútásással, kútfúrással, ha minőségi kútra van szüksége kedvező áron, hozzáértő és szakképzett csapat segítségével, akkor nálunk jó helyen jár!

A kútfúrás kétféle technológiával valósítható meg: az egyik az iszapöblítéses kútfúrás, amikor akár egy nap alatt is elkészülhet maga a kút.

A másik a száraz kútfúrási technológia. Ennek az eljárásnak a lényege, hogy akkor lehet alkalmazni, amikor az iszapöblítéses módszer csődöt mondana, vagyis homokos, kavicsos talaj esetében. Az esetek többségében spirálfúróval végzik a munkát, amely alkalmas arra, hogy lefúrjanak vele a víz szintjéig, ezután pedig már csak annyi dolga van a szakembereknek, hogy szárazon kiemeljék a fölösleges földet. A vízadó rétegen túl iszapoló és védőcső segítségével lehet eljutni a vízadó réteg aljáig.

Száraz kútfúrási technológiával is gyorsan és precízen végezzük munkánkat, bízza ránk a kútfúrást!

 

 

 

 

Kis helyigényű kútfúrás

Elege van abból, hogy a körülményes öntözés miatt kétszer annyi időbe telik gondoskodnia kertjéről, veteményeséről, mint másoknak? Szeretne végre véget vetni a fárasztó vízhordásnak vagy a slag nehézkes elvezetésének? Hiszen Ön is tudja a megoldást: itt az ideje végre egy saját kútra beruháznia! Mi ebben tudunk segíteni Önnek!

Cégünk különböző technikák szerint végez kútfúrást magán és céges megrendelésre egyaránt. Korszerű és jól karbantartott gépeink, valamint képzett és tapasztalt csapatunk lehetővé teszik, hogy minden megrendelő elégedetten vehesse birtokba kútját tőlünk.

A civil lakosság igényeit is felismerve vállalunk kis helyigényű kútfúrást is. Az ilyen típusú kútfúrás akkor válik hasznossá, amikor viszonylag szűk helyen, kis területen kell kiásni a megrendelt kutat. Általában kis kertek, udvarok azok a helyek, ahol a leendő kút fúrását kell kis helyen megoldani. Csapatunk erre a kihívásra is fel van készülve, hiszen olyan gépekkel is dolgozunk, melyek kis méretűek, könnyen szétszerelhetőek, ugyanakkor tökéletesen alkalmasak ilyen jellegű kutak kiásására.

Rendeljen Ön is kútfúrást cégünktől, mi mindenre tudjuk a megoldást!

 

 

 

 

 

Nyeletőkutak fúrása

Napjainkban a földhő hasznosítása kiemelten fontos és költséghatékonysági szempontból is érdekes, melynek érdekében egyre nagyobb számban létesülnek termelő-nyelető kutak. A nyelető kutak elsősorban a közvetlen hő kinyerését szolgálják, amely során gazdaságos fűtési és használati meleg vízellátás jöhet létre, valamint ritka egyéb esetekben elektromos energiatermelésre is alkalmazható a kút.

A nyeletőkutak fúrása során számos szempontot figyelembe kell venni:

 • Vízirány és vízsebesség
 • Vízhozam: az üzemszerűen kinyerhető és alkalmazható vízhozam
 • Kútátmérő fizikai jellemzői
 • A víz kémiája
 • A víz szűrése
 • A víz hőmérséklete
 • Vízszint: felszín közeli szint

Cégünk sok éves tapasztalattal és számos elégedett ügyféllel a háta mögött végez kútfúrást, a különböző igényeknek megfelelően, hogy mindenki számára elérhető és megvalósítható legyen a kívánt innovatív és gazdaságos vízellátási megoldás legyen szó az élet bármely területéről. Tekintse meg weboldalunk információit a kútfúrással kapcsolatban, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

 

 

 

 

Szivattyú telepítés

Kutat szeretne kertjében kialakítani? Akkor nincs más dolga, mint felkeresni minket és rábízni a legjobbakra a kútfúrást! Évek óta foglalkozunk ezzel a tevékenységgel, így rendelkezünk az ehhez szükséges szaktudással és tapasztalattal. Ha minket választ, akkor nem csak kiváló minőségű kutat kap, de a szivattyú telepítést is nyugodtan ránk bízhatja!

A szivattyú telepítése függ a nyugvó vízszint magasságától; ha ez 7 méternél magasabb, akkor alkalmazható a száraz beépítésű szivattyú, ha azonban ennél mélyebb a vízszint, akkor inkább a búvárszivattyú telepítését javasoljuk.

A búvár szivattyú költsége ugyan magasabb, de garantáltan megtérül a későbbiekben a befektetés, hiszen számos előnnyel rendelkezik. Ilyen például a csendes működés, az egyszerű beépítés, valamint kialakításának köszönhetően nem igényel tavasszal és télen külön karbantartást.

Az általunk telepített szivattyúk kiváló minőségűek, strapabíró alapanyagokból és hosszú életű alkatrészekből készülnek, így nem kell plusz költségeket áldozni rájuk. Szolgáltatásainkkal kapcsolatos további kérdésivel forduljon hozzánk bizalommal!

 

 

 

 

Fúrt kutaknál felmerülő problémák

A fúrt kút számos előnnyel bír, azonban olykor előfordulhat, hogy gondok adódnak a kúttal kapcsolatban. Ezek természetesen orvosolhatóak, de a problémákat csak képzett szakember tudja felszámolni. A leggyakrabban előforduló gondok a következők lehetnek:

 • Amikor a kút nem nyújt elegendő vízhozamot: Ilyen esetekben egy ciszternát kell építeni, és ebbe szivattyúzni a vizet, ehhez pedig hozzá kell csatolni egy erős szivattyút. Ez költséges megoldás lehet, de hosszútávon sokkal jobban megéri, mintha hálózati vizet használnánk.
 • Amikor a kút homokol: Eleinte természetesen sokkal több homok kerülhet az öntözőrendszerünkbe, hiszen az új kutakat be kell járatni. Egy szűrő beépítésével könnyen kiküszöbölhetőek a károk, rendszeres tisztításával pedig minimálisra csökkenthetjük a homokot az öntözővízben.
 • Amikor a kút nem töltődik elég gyorsan vissza: Ebben az esetben zónaeltolást szoktunk alkalmazni, tehát az öntözési zónák között hagyunk egy biztonsági időt, így több részletben tudunk öntözni.
 • Amikor gázos a víz: Ilyenkor mélykút szivattyúkat szoktunk használni, mert ezek könnyedén elmerülnek és nincsenek szívási problémák. Olykor használhatjuk az önfelszívó készüléket is, így megszüntethetjük a gázbuborékokat.

A kútfúrás és annak karbantartása, a problémák kijavítása tapasztalatot és szakértelmet kíván. Keressen bennünket bátran, állunk rendelkezésére akár tanácsadásban is!

Fúrt kutaknál felmerülő problémák

A fúrt kút előnyei és megtérülése

A környezettudatos gondolkodás egyre nagyobb körben terjed el, ennek szellemében pedig egyre több háztartás áll át az otthonukat körülvevő energia felhasználására. Egyre több helyen látunk napelemeket és napkollektorokat, és egyre többen jönnek rá a kútfúrás előnyeire is.

Ha öntözésre szeretné hasznosítani a felszivattyúzott helyi talajvizet, annak befektetése garantáltan 1 éven belül meg fog térülni, ha pedig csak ivóvízre fókuszál, akkor is csak 2-3 évre kell számítania. Csökken ez az időintervallum, ha egy telken több háztartás helyezkedik el.

Ha a kútból származtatott vizet otthonába is bevezetné, mindenképpen számításba kell venni a víz célba juttatását. Egy vízelvezető rendszert kell kiépíteni, amelybe bele tartozik a szivattyú, a csövek, különböző szerelvények, hidrofor tartály, nyomáskapcsoló, és nem szabad elfelejtkezni a földmunkákról sem.

Mindenképpen kifizetődő döntés átállni fúrt kútra, hiszen nem kell több irreálisan magas vízdíjat fizetni, helyi vizet fogyaszthat, saját maga ellenőrizheti annak jó minőségét, és a száraz időszakban az öntözés mennyiségének csak saját türelme, és nem anyagi kerete szab majd határt!

Kútfúrással kapcsolatos kérdéseivel bátran forduljon hozzánk!

kutfuro.eu

 

 

 

 

A zavartalan működés feltételei

Van már megbízható kerti kútja a nagy nyári öntözésekhez? Mindent eltervezett, már megvan a rutinja a kert gondozásában? Sajnos mindig közbejöhetnek nem várt események, melyek keresztülhúzzák a számításait. A fokozott igénybevétel vagy a szakszerűtlen beépítés is okozhat olyan károkat, melyek azonnali segítséget és szakszerű javításokat tesznek szükségessé.

Forduljon hozzánk és keressen minket bizalommal, mert cégünk nem csak a kútfúrásban profi, de a szivattyú mentést is nyugodtan ránk bízhatja. Garantáljuk, hogy több éves tapasztalatunknak és hozzáértésünknek köszönhetően újra hibátlanul fog működni berendezése, mindent megteszünk a sérült szivattyú megmentéséért.

Nyugodtan hagyatkozhat hozzáértésünkre akkor is, ha szaktanácsadásra van szüksége. Szakembereink várják megkeresését és készséggel állnak rendelkezésére, de akár helyszíni kiszállással, helyszínfelméréssel is segítségére leszünk abban, hogy berendezése újra kifogástalanul működhessen!

Kérdéseivel bátran keressen minket elérhetőségeink bármelyikén!

kutfuro.eu

Mi a különbség a talajvíz és a rétegvíz között?

Kútfúrás előtt gondoljuk végig, milyen célból szeretnénk kutat építtetni: csak öntözésre, vagy fogyasztásra, hiszen nem mindegy, milyen mélyre történik a fúrás a talajban.

A talajvíz a legfelső vízzáró réteg fölött helyezkedik el, és a talajszemcsék közötti hézagokat tölti ki. A talajvízszint magassága függ a csapadék mennyiségétől, a hőmérséklettől és a nyomásviszonyoktól. A felszíntől a talajvíz mélysége átlagosan 2-5 méter, míg dombvidéken elérheti a 8-10 métert is. A talajvíz akkor jön létre, amikor a csapadék, vagy más felszíni víz beszivárog a földbe, éppen ezért emberi fogyasztásra nem alkalmas, csak a növények öntözésére, mivel felszíni szennyeződéseket tartalmaz.

A rétegvíz a talajvíz alatti rétegekben helyezkedik el, pontosabban a kőzetek pórusaiban található két vízzáró réteg között. Hazánkban körülbelül 30 és 150 méter mélységben fedezhetünk fel rétegvizet. A rétegvíz utánpótlása sokkal lassabb, mint a talajvízé, továbbá jellemzően kevésbé tud elszennyeződni, így ivóvízként is fogyasztható.

Tervezze meg, milyen funkciót lásson el a kút, és cégünk szakemberei rövid határidőn belül, precízen elkészítik Önnek fúrt kútját! Keressen minket bizalommal kútfúrást érintő kérdéseivel!

kutfuro.eu

 

 

 

 

 

Miért érdemes minket választani?

Cégünk fő profilja már 2005 óta a különböző fúró munkálatok végrehajtása. Ezeket a munkálatokat hozzáértő szakembereinkkel végezzük, hogy a lehető legtökéletesebb kivitelezést nyújthassuk.

Manapság igen elterjedt a kerti fúrt kút illetve ennek különböző változatai, ám egy kútfúrásnál rendkívül szükséges odafigyelni minden apró részletre. A fúrt kutaknak számtalan előnye van, többek között csökkenti a vízdíjunkat, emellett folyamatos vízadásra képes és több száz liter víz kinyerésére is alkalmas. Miért ne spórolna Ön is jelentős összegeket egy fúrt kúttal?

Ha hozzánk fordul, mi segítünk a választásban és tanácsokkal látjuk el személyre szabottan. Szolgáltatásainkhoz tartozik kútfúrás, öntöző kutak létesítése, nyeletőkutak fúrása, de emellett vállaljuk szivattyúk telepítését és mentését egyaránt, kúttisztítást, kútkamerázást és ezekkel a tevékenységekkel kapcsolatos szaktanácsadást. A munkálatokat kis helyigényű felszerelésekkel végezzük, tulajdonát, illetve a környezetet nem rongálva ezzel.

Ha Ön is szeretne otthonába egy fúrt kutat, spóroljon a mi segítségünkkel, munkatársaink készséggel segítenek Önnek!

kutfuro.eu

A saját kezűleg kivitelezett fúrt kutak veszélyei

Manapság egyre többen választják a saját kerti kút nyújtotta sokoldalú lehetőséget, ám sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a szakszerűtlen kútfúrással milyen károkat okozhatnak. Lássuk, miért érdemes szakértőkre bízni a kútfúrást!

 • Ha magunk végezzük el ezt a munkát, a legfőbb problémát az okozhatja, ha a fúrt kút vize keveredik a hálózat vizével, mely elég komoly egészségügyi problémákkal járhat.
 • A saját kezűleg létesített kutak sokszor engedély nélkül épülnek, és legtöbbször talajvízből származnak. Ezek számos helyen szennyezettek, főleg a csatornázatlan településekre jellemzőek vagy állattartó telepek közelében fordulnak elő.
 • A fúrt kutak vizének ivóvízként való felhasználása nem lehetséges, ugyanis ezeknek nagyon magas a nitrát tartalmuk, valamint bakteriális, illetve biológiai szennyezettséggel járnak. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy saját kezűleg fognak a kút fúrásához, és ezáltal elmarad a szennyezett vízadó rétegek kizárása.

Cégünk hosszú évek óta foglalkozik kútfúrással, és arra törekszünk, hogy a legfejlettebb technológiákkal dolgozzunk. Ha Ön is szeretne egy fúrt kutat kertjébe, forduljon hozzánk bizalommal, mi segítünk!

kutfuro.eu

 

 

 

 

A geotermikus fúrásról

Napjainkban egyre inkább megszokottá válik a megújuló energiaforrások, más néven a zöld energiák hasznosítása, nem csak az iparban, de a mindennapokban és a közönséges háztartásokban is. A szél, a nap vagy a föl energiájának hasznosításával olyan energiaforrásokhoz juthatunk, melyek kedvezőbb feltételekkel alkalmazhatóak, mint a hagyományos lehetőségek. Az egyik ilyen megoldás a föld hőjének, vagyis geotermikus energiájának hasznosítása.

A magmából eredő földhő hasznosítása a hőszivattyú használatával lehetséges. A hőszivattyú egy talajszonda segítségével alakítja a földhőt a háztartásban is hasznosítható fűtési energiává. A geotermikus szonda, vagy talajszonda 50-100 méter mélységbe kell, hogy lejusson ahhoz, hogy a kollektorok fel tudják fogni a talajhőt. A talajszonda lejuttatása geotermikus fúrás segítségével valósítható meg. Ez a típusú fúrás házilag nem végezhető el, csakis profi kútfúró cégek segítségével valósítható meg.

Bízza ránk a geotermikus fúrás elvégzését és modernizálja otthonát a mi szaktudásunk segítségével!

A geotermikus fúrásról

 

 

 

 

 

 

A geotermikus fúrás és a geotermikus energia előnyei

Minden ember vágyik egy tisztább, biztonságosabb környezetre és egy olcsóbb, tiszta, megújuló energiaforrásra. Ez elérhető közelségbe került számunkra, méghozzá a geotermikus energia megjelenésével.

Azt kérdezi, hogy miért érdemes a geotermikus fúrás mellett döntenie?

Engedje meg, hogy megválaszoljuk kérdését:

 • Védi a környezetet a különböző vegyi és nukleáris anyagoktól, ezáltal nem szennyezi a környezetet.
 • Költséghatékony megoldás, hiszen az a víz, ami a hőmennyiséget a felszínre hozza, az több területen is felhasználható, és fenntartása is olcsó.
 • A fosszilis üzemanyagok felett is győzedelmeskedik a geotermikus energia, mivel az energiatermeléshez nincs szükség üzemanyagra, és persze az sem mellékes, hogy a fosszilis üzemanyag környezetszennyező – égetése során mérgező gázok kerülnek a levegőbe, ami a globális felmelegedésben is nagy szerepet játszik.
 • A geotermikus energia helyben termelhető.

Szeretne Ön is környezettudatosan élni? Akkor a geotermikus fúrás Önnek való!

kutfuro.eu

 

 

 

 

 

 

További oldalak: www.viz-szerelem.hu
 
WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera

Facebook

YouTube

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Számos módon elvégezhető a kútfúrás. http://kutfuro.eu/

  Pinned: 26 Apr 2016
 • A szivattyúmentést is nyugodtan ránk bízhatja. http://kutfuro.eu/szolgaltatas/

  Pinned: 20 Apr 2016
 • Tisztíttassa ki kútját velünk! http://kutfuro.eu/

  Pinned: 30 Mar 2016
 • Egy szép kút nem csak vizet ad, hanem díszíti is kertjét! http://kutfuro.eu/szolgaltatas/

  Pinned: 29 Mar 2016
 • Szeretné élvezni egy kút előnyeit? Keressen fel minket! http://kutfuro.eu

  Pinned: 26 Feb 2016
 • Kútfúrás profikkal! http://kutfuro.eu/szolgaltatas/

  Pinned: 13 Feb 2016
 • Kútfúrás http://kutfuro.eu

  Pinned: 15 Jan 2016
 • 125-250mm átmérővel fúrjuk kútjainkat. http://kutfuro.eu/szolgaltatas/

  Pinned: 10 Jan 2016
 • Számos szolgáltatással állunk rendelkezésére! http://kutfuro.eu/szolgaltatas/

  Pinned: 30 Dec 2015
 • A fúrt kút mindenkor megéri. http://kutfuro.eu/

  Pinned: 20 Dec 2015